Duljaj zadovoljan: Klub je prepoznao čemu težimo

Trener fudbalera Partizana, Igor Duljaj je sumiro utiske sa priprema crno-belih.


Naime, poslednjeg dana na Kipru Partizan je trebalo da igra protiv još jednog lokalnog tima i u tom meču da Duljaj testira tim koji bi trebalo da otvori prolećni deo sezone u Superligi, ali je ovaj meč otkazan zbog nevremena.

Mogu jednim delom da budem zadovoljan. Videli ste da poslednja tri dana nismo bili u mogućnosti da uradimo ono što smo zamislili. Najveći problem je današnja poslednja provera, tako da smo ‘osakaćeni’ zbog te jedne utakmice koja bi na mnogo značila. Moraću nešto da modifikujem kada se vratimo u Beograd. Izuzetno je malo odigrati tri utakmice pred početak prvenstva Srbije. Što se tiče treninga možemo da budemo zadovoljni kako su igrači izgledali, mislim da ćemo u tom ritmu nastaviti jer nas čeka težak period do kraja sezone, kaže Igor Duljaj za “Arenu sport”.

Novajlije su ono što je Partizan i planirao.

– Partizan je brzo reagovao što se tiče novih igrača. Znali smo tačno koji profil nam je potreban. Mislim da je klub prepoznao čemu težimo, a to je da podignemo kriterijume što se tiče dovođenja igrača. da se ne dovodi samo da bi se doveli. Pažljivo smo birali, Partizan, ako dođe do promena, ne treba da brine jer će imati okosnicu tima. Nema potrebno da se svake godine dovodi pet-šest novih fudbalera, imaju kostur tima i to je važno šta svaki trener ostavlja iza sebe.

Kastiljo, Goh, Ovusu su tu neko vreme, kako oni funkcionoišu?

– Potrebno im je vreme, proces prilagođavanja je kod nekih traje kraće, kod nekih duže. Najvažnije je da se oni ovde osećaju kao kod kuće, da ih je kolektiv primio na najbolji mogući način i sa te strane će im biti mnogo lakše da se adaptiraju, da što pre uđu u formu. Neće imati duži proces prilagođavanja..

Da li deluju kao igrači koji mogu da doneseu kvalitet Partuzanu u nastavku sezone?

– Mislim da mogu da donesu, ekipa ne zavisi od par igrača. Ako ih imate više koji mogu da promene tok utakmice onda je to pozitivna stvar. Biće veoma interesantno. Mi ništa ne obećavamo. Mogu lično i u ime svoje ekipe da obećam, da ćemo dati sve od sebe da izgledamo još bolje nego što smo izgledali. Za to je potrebno dosta muke i truda. Međutim, takav je fudbal, učinićemo sve da ne razočaramo navijače Partizana.

O Saldanji je imao samo reči hvale.

– Mnogo je doneo ne samo on već i drugi igrači. Fudbalska pijaca pokazuje ko koliko vredi. Videli ste da su dvojica igrača Partizana otišli u odlične klubove, u top lige. On je imao mnogo ponuda, bio je i on na slatkim mukama. Klub je odoleo tim ponudama, tako da je Saldanja, bar za sada, član Partizana. Nadam se, do kraja sezone.

Da li navijači Partizana mogu da se nadaju peharu u Humskoj?

– Sami se sećate šta je bilo pre šest meseci, kakva su bila nagađanja i predviđanja što se tiče naše ekipe. Ja ću opet da ponovim, za nas je najvažnija samo sledeća utakmica. A, to je Javor iz Ivanjice.

Da li se nadate navijačima u Humskoj?

Nadam se i imam poruku za njih. U svoje ime mogu da im obećam da ću dati poslednji atom svoje snage, poslednju kap svoga znoja da ova ekipa izgleda još bolje u sportskoj borbi. Ne mogu sam i oni su nam potrebni. Ovi momci zaslužuju njihovu podršku. I nadam se da ćemo ih videti na stadionu Partizana i pored istoka i pored zapada. Očekujem da će oni biti tu negde, zaključio je Duljaj.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Podeli vest:

Aktuelno

Srbija uživo

Generated by Feedzy