Intervju za švedske medije: Milojević o Malmeu i Zvezdi

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević dao je intervjuu za švedski „footballskanalen“ . Novi trener crveno-belih je govorio o bivšem klubu Malmeu i Crvenoj zvezdi.


Milojević na početku svog intervjua nije krio razočaranje zbog otkaza u Malmeu

Kada je Malme odlučio da me otpusti dobio sam objašnjenje od sportskog direktora da je osnovni razlog nestabilnost rezultata. Iskreno, nisam razumeo tu odluku. Posebno, što plasman u Ligu šampiona nije bio osnovni cilj, a postojala je mogućnost da se plasiramo u Ligu Evrople ili Ligu Konferencija, rekao je trener Zvezde.

Milojević je kao trener Malmea podigao Kup Švedske i tako je taj klub došao do prvog trofeja posle više od tri decenije.

-Bila je velika privilegija doneti trofej u Malme posle 32 godine. Pričam o trofeju Kupa. Veoma sam ponosan na igrače koji su to uspeli i zahvalan na pomoći koju sam dobio od svih u klubu. To apsolutno nije bio negativan trend, jer smo imali tri pobede u prvenstvu. Verovao sam da možemo da savladamo i sledeću prepreku u Evropi.

Posle toga je usledio poziv Crvene zvezde. Milojević je projektovan kao zamena za Dejana Stankovićai.

-Zvali su me kada sam se odmarao na Ribersborgstrandenu. To nije bila opcija sve do prvog poziva Dejana Stankovića, a potom i direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića. Nije bilo planirano ili nešto na šta sam ja bio spreman. Ali u životu imate dva izbora, ili skočite u voz i vidite kako ćete uspeti da ga kontrolišete ili okrenete glavu i kažete „neću“. Ja sam više za prihvatanje izazova.

Šveđane je zanimalo koliko je pritisak voditi Crvenu zvezdu i kakvi su ciljevi kluba.

-Druga vrsta pritiska u odnosu na Švedsku. Druga je kultura i drugačije emocije. Crvena zvezda je najveći klub na Balkanu, a svi znamo koliko su strastveni fudbaleri sa Balkana. Cilj je da se pobedi u svakom takmičenju. Znam da zvuči smešno, ali ako bi se Zvezda suočila sa timom sastavljenim od najboljih svetskih igrača, naš cilj bi bio isti. Bilo ne neoprostivo da izgubimo taj meč“, povukao je Milojević.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Podeli vest:

Aktuelno

Srbija uživo

Generated by Feedzy