Najavljena reorganizacija Košarkaške lige Srbije

Čelnici Košarkaške lige Srbije rešili su da naprave ogroman zaokret kada je u pitanju vođenje i organizacija domaćeg takmičenja.Jedan od preduzetih koraka s tim ciljem je i dvodnevni seminar za predstavnike i trenere 21 ekipe učesnica, kome će prisustvovati sva službena lica – sudije, delegati i kontrolori suđenja, i koji će se od 16. do 18. septembra održati na Staroj planini.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo da se posle mnogo godina organizuje ovakvo okupljanje. Slični skupovi održavani su u vreme legendarnog Aleksandra Šapera, ali dugo nismo bili u prilici da na jednom mestu okupimo sve učesnike domaćeg košarkaškog takmičenja. Želja je da gradimo čvršće međusobno poverenje među svim akterima, koje je jako važno kako bismo imali bolje takmičenje“, kaže Aleksandar Grujin, direktor Košarkaškge lige Srbije.

On je najavio da će tom prilikom biti obdržani Skupština i Predsedništvo, zatim usvojene Propozicije takmičenja, kao i sva neophodna prateća akta i potom dodao:

U ime sudija, predavanja trenerima o novim FIBA pravilima održaće arbitar Vladimir Jevtović. Oni će zajedno analizirati i određene situacije iz prethodne sezone. Takođe, seminar će biti organizovan za sve sudije i delegate, kome će prisustvovati i predstavnik trenera KLS Strajin Nedović, koji je sa Zlatiborom prošle sezone osvojio prvo mesto. Pripremljeno je i predavanje na temu sprečavanja zloupotreba u klađenju i kako da se prepoznaju sumnjive nepravilnosti“.

Grujin je najavio i brojne novine za sezonu 2022/2023:

– Osnovna stvar je da smo posle dugo vremena obezbedili naslovnog sponzora takmičenja, sa kojim je potpisan četvorogodišnji ugovor. Takođe, napravili smo i iskorak kada je u pitanju prihod od prodaje TV prava. Uz sve to obezbeđena je i IRS (Instant riplej sistem) oprema koja će doprineti da se u određenim spornim situacijama donose prave odluke koje će podići i regulranost takmičenja“.

Prvi čovek domaćeg košarkaškog takmičenja posebno je apostrofirao finansijske benefite:

– Dovođenje sponzora omogućilo nam je da klubovima za 30 odsto umanjimo članarine za narednu sezonu. Takođe, uporedo smo uspeli i da povećamo primanja, odnosno takse za sva službena lica. Ne samo za sudije, delegate i kontrolore suđenja, već i za pomoćne sudije i statističare. Već sam napomenuo da smo obezbedili sredstva za uvođenje instant riplej sistema, kao i kompletnu opremu za sudije. To su samo prvi koraci i na tome se nećemo zaustaviti. Trudićemo se da za naše klubove stvaramo što je moguće bolje uslove. Ovo je samo početak i mislim da se nalazimo na dobrom putu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Podeli vest:

Aktuelno

Srbija uživo

Generated by Feedzy