Nejmaru preti zatvroska kazna? Podneta tužba protiv slavnog fudbalera

Brazilska investiciona kompanija DIS zatražila je zatvorsku kaznu do pet godina i novčanu kaznu do 195 miliona evra za brazilskog fudbalera Nejmara zbog navodne prevare i korupcije, javlja (CNN) Brazil.


Kompanija DIS podnela je tužbu protiv Nejmara, njegovih roditelja, Barselone, Santosa, bivših predsednika katalonskog kluba Đozepa Marije Bartomeua i Sandra Rasela, kao i nekadašnjeg prvog čoveka Santosa Odilija Rodrigeza.

Ta kompanija je posedovala 40 odsto prava na Nejmara dok je igrao za Santos. Iz DIS-a tvrde da je prodaja Nejmara 2013. godine katalonskom klubu bila znatno ispod tržišne vrednosti brazilskog fudbalera.

-Nejmarova prava nisu prodata najboljem ponuđaču. Bilo je klubova koji su nudili do 60 miliona evra, rekao je advokat kompanije DIS Paulo Naser.

Barselona je 2013. godine zvanično objavila da je transfer Nejmara iznosio 57,1 milion evra, a od toga je 40 miliona plaćeno porodici brazilskog fudbalera. Kompaniji DIS pripalo je 40 odsto od preostalih 17,1 milion evra koliko je plaćeno Santosu

.Suđenje za potencijalnu prevaru i korupciju u transferu Nejmara u katalonski klub 2013. godine počeće u ponedeljak u Barseloni. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Podeli vest:

Aktuelno

Srbija uživo

Generated by Feedzy