OFK Beograd se oglasio saopštenjem: Navijači zlostavljali rukovodstvo kluba i trenere!

Upravni odbor OFK Beograd izdao je zvanično saopštenje za javnost o neprimerenim i nepodnošljivim uslovima koji najozbiljinje ugrožavaju dalji rad Kluba.


U saopštenju stoji:

Upravni odbor OFK Beograd želi da obavesti sportsku i sveukupnu javnost o neprimerenim i nepodnošljivim uslovima koji najozbiljinje ugrožavaju dalji rad Kluba, izazvan konstantnom opstrukcijom od strane „takozvanih“ navijača (KPO, Plava unija) predvođenih i podstrekavanih od strane predstavnika Kluba Prijatelja Odbora kontraproduktivnim za uspešan rad upravljačkim strukturama Kluba, Upravni Odber i Skupština.

Konstantna opstrukcija se ogleda u Verbalnim pretnjama, uz najpogrdnije reči nedostojne ljudima, fizičkim napadima na predstavnike najviših organa Kluba, poput Predsednika Upravnog odbora G. Dejana Vukanoviza i svih ostalih njegovih saradnika i u izvršnom odboru i sportskom seniorskom pogonu, kao i trenere omladinske škole, ugrožena je sigurnost vodećih ljudi i svako dalje normalno funkcionisanje Kluba, kako prvog tima tako i mlađih selekcija. Smisao ovih aktivnosti je urušavanje regularno izabranih organa Kluba, stvaranje haosa i preuzimanje Kluba od strane „takozvanih navijača“ bez vidljive bilo kakve odgovornosti za dalju sudbinu Kluba.

Sve ovo počelo je ostavkom bivšeg predsednika Upravnog odbora Kluba, Saše Stevanovića kome su „takozvani navijači“ bili glavni i jedini savetnici, te su na taj način doslovno vodili Klub. Krajnji epilog: potrošeno je preko 300.000 evra za godinu i po dana (period januar 2021-jun 2022. godine), prvi tim nije uspeo da uđe u viši rang, a po prvi put od osnivanja Kluba omladinci i kadeti su ispali iz Omladinske, odnosno Kadetske lige Srbije, neuspešnog rukovođenja a nijedan proklamovani cilj nije ostvaren.

Uz sve gore navedeno potrošenih novčanih sredstava bivši predsednik Upravnog odbora Kluba nije isplatio plate radnicima radne zajednice i igračima, stručnom štabu i medicinskom osoblju i druge neevidentirane obaveze koje se sada pojavljuju.

Sve ovo je Saša Stevanović radio tako što je Upravni odbor obaveštavao tek posle donošenja važnih finansijskih i sportskih odluka, na šta ga je potpredsednica Upravnog odbora Kluba u više navrata upozoravala.

Gle čuda, takav predsednik Upravnog odbora OFK Beograd odgovarao je „takozvanim navijačima“, nije im smetala smena trenera prvog tima, odlazak više standardnih igrača, dovođenje novih igrača i trenera posle završetka jesenje sezone.

Sve ovo je rezultiralo da je OFK Beograd, kao jesenji prvak sa 4 boda prednosti, na kraju prvenstva Srpske lige Beograd, sezonu 2021/22, završio na trećem mestu.

Sadašnji predsednik Upravnog odbora za nepuna dva meseca dao je Klubu oko 30.000 evra ličnih sredstava za isplatu zaostalih zarada Radnoj zajednici i formiranje takmičarskog tima, smatrajući da će biti prihvaćen od svih struktura Kluba, a ne šikaniran i fizički zlostavljan od strane „takozvanih navijača“, kako bi mogao da svoja finansijska obećanja realizuje u potpunosti i do kraja.

Umesto svestrane podrške Predsedniku Upravnog Odbora G. Dejanu Vuksanoviću, navijaci su dali neistinite i po kako privatan tako i profesional renome neistinite iskaze dnevnim novinama Kurir a koji nije smeo da objavi klevete bez da čuje i okrivljenu stranu. S tim u vezi još jednom napominjemo da Klubu Prijatelja Odbora, koji su bili direktno involvirani u rad Kluba, nije zasmetalo to što bivši predsednik Kluba Saša Stevanović odlazi bez isplaćene tri plate svim zaposlenima u Klubu i neisplaćenih doprinosa na ime Radne zajednice u iznosu od 13.000 evra, ali im je zasmetalo što dan po promovisanju na mestu Predsednika Kluba OFK Beograda nije doneo kofer pun para za rešavanje višegodišnjih nagomilanih problema i dugova. Napominjemo da nijednom našem igraču nije uskraćen smeštaj, niti hrana. Iza svake činjenice odgovorno stojimo sa validnim dokazima.

Nešto što je devastirano i urušavano godinama sigurno ne može preko noći da bude podignuto na čvrste noge. Svojim napadom, kako verbalnim, tako i fizičkim, na Predsednika OFK Beograda G. Dejana Vuksanovića Klub Prijatelja Odbora, ili navijači Kluba, su jasno pokazali svoje namere i želje od samoga starta.

Sa tim u vezi, OFK Beograd osuđuje:
Verbalni napad na potpredsednicu Upravnog odbora Kluba Svetlanu Marinković, na prijateljskoj utakmici OFK Beograd – FK Radnički Zrenjanin, Verbalne pretnje predsedniku Upravnog odbora Kluba Dejanu Vuksanoviću i njegovoj porodici, na utakmicama OFK Beograd – FK Borac Lazarevac i FK Zvezdara – OFK Beograd, Fizičko nasrtanje i udaranje predsednika Upravnog odbora Dejana Vuksanovića, ispred prostorija Kluba, Šikaniranje i fizičko nasrtanje na trenera mlađih omladinaca Ljekaj Bernarda i trenera omladinaca Milutinović Ivicu.
Fizičko nasrtanje na potpredsednicu Upravnog odbora Kluba Svetlanu Marinković prilikom izlaska sa stadiona i oštećenje njenog vozila.

Smatramo i očekujemo da će najviši organ Kluba u najkraćem roku preduzeti adekvatne mere za spas od sunovrata Kluba, njegovog imena i renomea i svega što to ime nosi sa sobom, obezbediti uslove i ambijent za stabilizaciju Kluba i njegovo napredovanje.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Podeli vest:

Aktuelno

Srbija uživo

Generated by Feedzy