RUSKOG MMA BORCA OPTUŽILI DA JE POBEGAO OD MOBILIZACIJE VAN ZEMLJE: Stigao brutalan odgovor „Pirane“! (FOTO)

Marif Pirajev je ubrzo po glasinama objavio na Instagramu sliku sa jasnom porukom


MMA borac Marif Pirajev odgovorio je na društvenim mrežama na glasine da je dobio poziv za mobilizaciju, ali je umesto da se pojavi u vojsci, pobegao iz Rusije.

Rat u Ukrajini traje od februara i svakodnevno uzima svoj danak. Ruske vlasti nedavno su objavile obaveznu vojnu mobilizaciju. U službu su pozvani i sportisti. Jedan od ljudi iz sportske zajednice koji je trebalo da ode u rat je Marif Pirajev, poznat i pod nadimkom „Pirana“.

Kako je novinarima ispričao Šamil Gamilov, navodni prijatelj Pirajeva, MMA borac je trebalo da se pojavi pre nekoliko dana u jednoj od komisija za registraciju u lokalnom uredu za mobilizaciju. Zbog toga je, kako je preneseno, prestravljen odlučio da pobegne.

– Marif je pozvan i užasnut je pobegao iz Rusije – rekao je Gamilov u videu podeljenom na društvenim mrežama.

Strani mediji javljaju da je Pirajev navodno pobegao preko rusko-gruzijske granice.

– Poznati MMA borac pobegao je iz Rusije nakon što je primio poziv. Dvadesetdevetogodišnji sportista nije želio da umre pod Putinovim režimom – objavljeno je u zapadnim medijima.

Pirajev je ubrzo po ovim glasinama objavio na Instagramu sliku sa jednim prijateljem u Gruziji i jasnom porukom:

– Danas sam otišao na društvenu mrežu i naučio mnogo o sebi. Prijatelji, već nedelju dana sam u kampu za obuku u domovini svog brata, gde proučavam posebnosti gruzijskog rvanja (da tako kažem). Da, postoji povreda, borbe su i dalje u pitanju, ali me to definitivno ne sprečava da se u najskorije vreme vratim u Rusiju!

– Za one koji su posebno zainteresovani, objasniću – nisam dobio sudske pozive, biće potrebno da branim Otadžbinu – branićemo. Nikada nisam bežao iz vojske, pošteno sam odslužio svoje!

– A za one borce koji su još jednom rešili da pominju moje ime, reći ću ovo – pazite se i odlučite se i u vezi sa otadžbinom i vojnom službom!

Pirajev je iskusan borac u MMA areni. U prošlosti je odradio 31 borbu, od kojih je izgubio samo četiri. Poslednji put u kavezu se pojavio u junu ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Podeli vest:

Aktuelno

Srbija uživo