Terzić: Kad je kašika u medu oko tebe sto lica…

 Danas je svečano otvoren Zvezdin forum u Medija centru stadiona “Rajko Mitić“.


Svim prisutnima se na početku obratio Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda i predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda.

Dragi zvezdaši,
 
Pozdravljam Vas u ime našeg sportskog društva i želim vam srećan rad na prvom Zvezdinom Forumu.
 
‘Znanje je moć’. Ovo je rekao veliki engleski državnik i filozof Frensis Bejkon, a pre njega vekovima unazad i mnogi drugi veliki svetski umovi shvatali su da je znanje najvrednija valuta. 

Zvezdin Forum je osmišljen sa namerom da još više kapitalizujemo na znanju kao velikom resursu Sportskog društva Crvena zvezda, da institucionalizujemo našu zvezdašku školu, u kojoj će se učiti za znanje, a ne za ocene. Ovde ćemo učiti od najboljih i jedni od drugih. 

Stara narodna poslovica kaže ‘kad je kašika u medu, oko tebe sto lica, a kad je problem, samo Bog i porodica’. Naše sportsko duštvo je Porodica i mi želimo da je učvrstimo i ojačamo. Osnivanjem Foruma pravimo važan korak u tom smeru.

Sportsko društvo Crvena zvezda je sportsko – poslovni sistem koji čini 36 klubova i potrebno je stvoriti održiv model, da svaki od tih klubova funcioniše. Ovaj Forum je i u toj funkciji, da Crvenoj zvezdi osigura šampionski status i u decenijama koje dolaze. 

Zvezda je prepuna šampiona, a šampioni svoje znanje prenose na druge, postavljajući im visoke ciljeve i kroz primere ih vode ka tim ciljevima. Ovde ćemo učiti od najvećih Zvezdinih imena, ali i od svih onih koje možda nemamo priliku da vidimo često u medijima, a koji bez sumnje doprinose da Zvezda danas bude najuspešnije sportsko društvo. To ne isključuje da učimo i od drugih, ali samo u meri u kojoj je to primenjivo našem mentalitetu, identitetu i integritetu.

Da citiram ovoga puta čika Jovu Zmaja: „Nije znanje znati, već je znanje dati“. Zato smo Zvezdin Forum učinili otvorenim i dostupnim preko Zvezda TV uživo, da bi i drugi učili od nas. Pozivam vas da u duhu te otvorenosti i sami  budete prijemčivi prema idejama, sugestijama koje će se razvojem Foruma pojavljivati. 

Dugo bi trajalo da se sve nabraja, ko je sve od naših trenera stvarao nacionalne, evropske, svetske i olimpijske šampione. I ko je sve bio u njihovim stručnim štabovima.

Pored njihovog nespornog znanja i profesionalizma sve njih su krasile dve osobine: ljubav i pripadnost Zvezdi i posebna vrsta entuzijazma.

Zvezdu su stvarali: Miljan Miljanić, Branko Stanković, Milorad Pavić, Ljupko Petrović, Nebojša Popović, Ranko Žeravica, Aca Nikolić, Boža Maljković, Aleksandar Boričić, Ratko Pavličević, Zoran Terzić, Dragan Perić, Ljubiša Majdov, Dragan Vuković, braća Jorga, Dejan Savić, Miodrag Božović, Vladan Milojević, Dejan Stanković, Dejan Radonjić… Svi Zvezdini treneri su za primer. I vi ćete te primere proučavati.
 
Budite kritični i objektivni. Usvajajte ono što je dobro, odbacujte ono što nije dobro. Ali pre svega stvarajte svoj sistem u skladu sa Zvezdinim standardima i kodeksima. Posebno i pogotovo u mlađim kategorijama.
 
Još jednom srećan rad. Proglašavam početak rada Prvog Zvezdinog Foruma. Neka naša Zvezda živi, sija i traje.
 
Živeli!“, poručio je Terzić.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Podeli vest:

Aktuelno

Srbija uživo

Generated by Feedzy