Udarni dvojac Intera želi na Olimpijske igre, klub zabrinut

Bliže se Olimpijske igre u Parizu, a vrhunski fudbalski klubovi vode borbu kako svoje igrače da nateraju da ne učestvuju na fudbalskom turniru.


Olimpijske igre održaće se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, a fudbalski turnir nema značajniju ulogu na takmičenju. Reprezentacije u svojim ekipama mogu da pozovu trojicu igrača starijih od 23 godine.

Fudbaleri Intera Lautaro Martines i Markus Tiram žele da igraju za svoje reprezentacije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, pa će italijanski klub sa njima razgovarati o tome.

Udarni napadački tandem Simonea Inzagija žele da igraju za svoje reprezentacije, ali je uprava Intera zabrinuta zbog mogućih problema sa umorom i kondicijom igrača, pošto ekipu sledeće sezone čekaju takmičenja u Seriji A, Kupu Italije, Super kupu Italije, Ligi šampiona i Svetskom klupskom prvenstvu, prenela je Gazeta delo Sport.

Pored mogućnosti da nastupi Igrama, Martinez će tokom leta igrati za Argentinu na Kupu Amerike, a Tiram će na Evropskom prvenstvu nastupiti za Francusku. To bi značilo da ni jedan ni drugi praktično neće imati predviđenu pauzu tokom leta.

Inter ima pravo da zabrani igračima da učestvuju jer Olimpijske igre nisu takmičenje koje organizuje Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

U poslednje vreme spekuliše se o odlukama klubova da puste igrače da učestvuju na olimpijskom turniru, nakon što je Real Madrid rekao da neće pustiti svoje fudbalere.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Podeli vest:

Aktuelno

Srbija uživo