Vazura o Kelnu, tituli i prelaznom roku

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura, bio je gost u Jutarnjem programu TV Prva.


On je govorio jutro nakon pobede Partizana u Superligi, a pričao je o raznim fudbalskim temama.

Partizan ima pet bodova manje od najvećeg rivala.

Imali smo juče pet izmena u prvom timu. I mi smo se pribojavali te utakmice. Nažalost, samo u Srbiji se priča da je titula izgubljena u prvih pet kola. To treba da se promeni i mislim da je prvenstvo toliko dugačko da ima vremena. Mi smo prošle godine imali pet bodova, pa smo na kraju izgubili titulu. Od dolaska Petrića Partizan igra drugačije i igra dobro. Nije lako, juče smo imali pretešku utakmicu, a igramo četvrtak-nedelja i igramo ozbiljne utakmice, igrače je stigao umor. Sada igramo na našem terenu dosta utakmica, pa deluje lakše, ali ekipa je umorna. Mislim da će dobro doći ova jako bitna pobeda protiv Čukaričkog, rekao je Vazura.

Partizan je dva puta u roku od nedelju dana savladao Keln.

-Naravno da smo presrećni. Keln je na šestom, sedmom mestu Bundeslige, jedan ozbiljna ekipa. Videli smo njihovu ozbiljnost kad smo tamo igrali sa njima. Nismo verovali da možemo obe utakmice da pobedimo, ali ispostavilo se da stvarno igramo dobro i da je Petrić to namestio kako treba, a ekipa daje rezultate.

Generalni direktor Partizana govorio je i na česte povike navijača „uprava napolje“.

-Nije prijatno, naravno. Oni imaju pravo da kritikuju. Mi smo se prošle godine borili za titulu, bili smo jako blizu, ali smo je izgubili na nekim utakmicama gde nismo smeli da prospemo bodove. Naš glavni suparnik ima i veći budžet i to nije ni tajna, to je zvanično. Nama je bitno da budemo u toj borbi i naravno da hoćemo da osvojimo titulu. Mislim da je Partizan jako dobar tim. Što se tiče Evrope, za nas je bitno da igramo Evropu i da smo aktuelni na tržištu. Odgovornost za ekipu snose sportski direktor i treneri, ja sam tu da snosim odgovornost za ekonomska pitanja. Naši izbori nisu bili loši, Aleksandar Stanojević je vodio dobro ekipu dve godine, Ilija Stolica… Nažalost se desilo da ima mnogo poraza i da bude tako kako je bilo, a gospodin Petrić je uspeo da vrati ekipu tamo gde joj je bilo mesto.

O narednom prelaznom roku Vazura je rekao.

-Neće biti mnogo odlazaka. Sam kostur ekipe ostaje na okupu, moramo da pojačamo još par pozicija. Uz želje trenera i sportskog direktora napravićemo da sve što žele dovedemo u Partizanj asan je Vazura.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Podeli vest:

Aktuelno

Srbija uživo

Generated by Feedzy